Nájsť ho nie je skutočne ťažké, ak teda objavíte miesto, kde sa vyskytuje, verte, že sa ujde všetkým: celej vašej rodine, babkám, dedkom, sestrám bratom, dokonca aj susedom a priateľom. Medvedí cesnak totiž rastie vo veľmi početných pláňach. Natrhať si ho môžete ísť do najbližšieho lesíka v ktorom sa vyskytuje. Prečo je dobré ho mať v domácnosti, ak osa dá uskladňovať a využívať v kuchyni a aké má účinky na naše zdravie?
- Medvedí cesnak dodáva nášmu telu potrebnú energiu, a zbavuje nás toxínov, pretože dokáže naše telu účinne prečistiť.
- Čerstvý je najlepší – môžete si ho dať napríklad na chlieb, primiešať si ho do šalátu alebo akéhokoľvek jedla, jeho listy nemá zmysel sušiť, pretože takéto sušenie ho zbaví účinných látok, aj chuti.
- Môžete si ho natrhať viac, v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov čerstvý a takýmto spôsobom si ho môžete dávať na raňajky cez víkend na chlieb, ba aj celý mesiac, chutí ako jemná cibuľka, je miernejšej cesnakovej chuti, a najviac ho možno prirovnať k pažítke.
- Môžete si z neho spraviť aj dochucovadlo, na internete nájdete veľa receptov, v akých pomeroch je to najvhodnejšie, avšak, dôraz musíte klásť najmä na to, aby takýto recept obsahoval oveľa väčší podiel soli, ako nazbieraného medvedieho cesnaku. Mnohých ľudí to odradí a znechutí, je to však veľmi dôležité. Soľ je totižto konzervujúca a vďaka tomu vám takto zarobený medvedí cesnak vydrží aj celý rok v chladničke. Použiť ho môžete ako bylinku, dochucovadlo, ako korenie do tých najrôznejších potravín, ktorým spraví úžasnú sviežu a čerstvú vôňu, aj chuť.
- Spraviť si z neho môžete napríklad aj nátierku jednoducho ho zmiešajte buď s už zarobeným medvedím cesnakom so soľou, alebo kľudne pridajte aj čerstvý, teraz pozbieraný medvedí cesnak, pokiaľ je sezóna. zmiešajte ho s cottage syrom, alebo smotanou, dochuťte podľa vašich predstáv a nátierka je na svete!